(+373) 688 48 480


Luni - Vineri 08.30-17.30

Contabil VS contabil bun

Contabil - personal auxiliar sau membru al echipei? 
 
     Totul depinde de persoana ce se prezintă a fi contabilul nostru! În esență, evidența contabilă reflectă tranzacțiile care au avut deja loc în cadrul  companiei, la o anumită dată. Cu alte cuvinte, contabilii lucrează cu evenimente care au avut loc în trecut, reflectându-le în contabilitate conform cerințelor legislative și normative. Deci, dacă ați cumpărat, vândut, construit, dezinstalat, primit, transmis, împrumutat sau acordat împrumut, contabilul trebuie corect să contabilizeze, astfel încât să aveți o imagine clară a trecutului și prezentului companiei, și nimic mai mult. Nu o să vă consultați cu contabilul despre planurile de viitor, deoarece în specificului activității sale, contabilul reflectă doar trecutul. Nu o să-i cereți părerea despre prezent (situația actuală), deoarece este afacerea ta și nu a contabilului, respectiv vă asumați riscul pentru rezultatele obținute și consecințele generate. Aceasta este sarcina contabilului și să-i ceri ceva mai mult în schimbul salariului este aproape imposibil. De asemenea, contabilul cu sârguință se asigură, că totul este achitat în termen, conform facturilor primite și termenul de plată a impozitelor. Mai mult de atât, contabilii sunt adesea foarte pedanți, și urmăresc ca nemijlocit impozitele să fie plătite la timp și în totalitate, iar dacă este posibil chiar și cu puțin în avans, deoarece nu le plac controalele fiscale, și tind să reducă riscurile prin plăți în exces la buget. Respectiv, își îndeplinește funcția de contabil și primește salariul fără a afecta în mod direct viitorul companiei. Dacă compania nu planifică creștere, nu intenționează să își schimbe domeniul sau să își extindă sfera de activitate, atunci acest contabil este foarte potrivit.
       Dar dacă compania este în creștere, planifică activități noi sau în general, dacă compania intenționează schimbări majore, atunci aveți nevoie de un 
contabil bun. Prin ce se diferențiază contabilul bun de un contabil obișnuit? În primul rând, contabilul bun cunoaște mai bine contabilitatea decât un contabil, deoarece el tinde ca compania să nu cheltuie nici un ban în plus. Exact! Un contabil bun se gândește la asta tot timpul, pentru că: este parte a echipei și nu personal auxiliar și își ia o parte din responsabilitate pentru succesul companiei asupra sa. El nu știe cum să câștige bani pentru că nu este director comercial, dar știe exact cum să economisească, fără a genera riscuri! El urmărește toate modificările din legislație, realizând că acestea pot avea un impact direct asupra companiei în ansamblu. La inițierea unui nou proiect, directorul se va consulta întotdeauna cu el, fiind sigur că un contabil bun îi va spune exact cu ce se poate confrunta compania ca urmare a implementării proiectului propus. Să câștigi bani nu este ușor, dar să-i păstrezi în siguranță uneori poate fi și mai dificil. Un contabil bun va calcula exact câte impozite trebuie să plătească compania, fără a achita vre-un bănuț în plus. El nu se teme de controalele fiscale, el știe că controlul fiscal presupune și drepturi, nu doar obligații, prin urmare el va apăra interesele companiei ,,până în pânzele albe”. Un contabil bun va apăra în primul rând interesele proprietarului și îi va oferi nu doar informații exacte, dar și va anticipa rezultatele unor acțiuni viitoare.
       Un 
contabil bun construiește un sistem contabil flexibil care oferă posibilitatea de a reacționa instantaneu la schimbările de situație din mediul extern cât, și din cel intern, iar în baza informației primite o să ia decizii prompte și corecte. Un contabil bun este contabil, finanțist, jurist și manager într-o singură persoană, toate aceste calități fiind într-o continuă perfecționare.
Conștientizăm, că doar un 
contabil bun are viitor, deoarece, se dezvoltă continuu aducând beneficii companiei. Compania noastră, având la baza acest concept, a construit un sistem de instruire a personalului în deservire a clienților parteneri. Peste 90 de parteneri au testat deja sistemul nostru de contabilitate în companiile lor, acesta ia în considerare interesele și particularitățile fiecăruia, fiind în mod constant îmbunătățit. Dacă aveți careva îndoieli în privința contabilității, atunci NGA va evalua corectitudinea ținerii evidenței contabile, vom corecta erorile și o vom adapta departamentul contabil la nevoile dumneavoastră. Totodată dacă aveți deja o echipa de contabili îi putem învăța și pe ei sistemul deja adaptat pentru dumneavoastră. În același timp, vom fi întotdeauna alături de dumneavoastră și de contabilii dumneavoastră. 
        Una dintre regulile noastre de bază, pe care o respectăm întotdeauna - 
toate părțile trebuie să fie în câștig (dumneavoastră, contabilii dumneavoastră și compania noastră).
         Dacă nu puteți lua vreo decizie în 15 minute, atunci nu aveți toate informațiile necesare.


Publicat: 15.09.2021


Articole:
  • AUDITUL INTERN AL COMPANIEI

    S-ar părea, dar de ce să vă verificați contabilul? Și cel mai important, cum să faceți asta dacă el cunoaște contabilitatea mai bine decât tine?
    Evidența contabilă într-o companie este obligatorie prin lege, iar ținerea corespunzătoare a acesteia permite proprietarilor și managerilor să înțeleagă la ce nivel de dezvoltare se află acum afacerea, care este situația actuală și care sunt direcțiile ulterioare de creștere. Cele mai importante strategii sunt formate în baza faptelor și cifrelor, respectiv
    ...
  • CONTABIL VS CONTABIL BUN
    Contabil - Personal auxiliar sau membru al echipei? Totul depinde de persoana ce se prezintă a fi contabilul nostru!
    În esență, în evidența contabilă se reflectă tot ceea ce sa întâmplat deja în companie la o anumită dată. Mai simplu spus, contabilii lucrează cu evenimente care au avut deja loc.Toate aceste evenimente sunt reflectate în conformitate cu cerințele legislative și normative în contabilitate (standarde de contabilitate). Așadar ați cumpărat, vândut, construit, dezinstalat, primit, transferat, ați împrumutat sau acordat un împrumut, contabilul trebuie să...
  • SUNTEȚI ÎN CĂUTAREA CONTABILULUI ȘEF?
    Foarte des, pe portalurile media, poți găsi anunțuri că compania angajează contabil șef, cu salariu destul de motivat în viziunea altor angajați ai companiei sau chiar în percepția altor contabili. Și, în mod straniu, nu este atât de ușor să găsești un contabil șef bun cu experiență în domeniul tău de activitate.
    Care este problema?
  • GESTIUNEA BANILOR COMPANIEI– CUI ÎI REVINE ACEASTĂ FUNCȚIE??
    S-o începem cu Start-upul. De regulă, la etapa de start-up, gestiunea financiară (mai simplu spus a banilor) a companiei are loc la nivelul “CASH”. Se gestionează intrările de bani, plățile și soldurile din conturi. De obicei, la acest nivel de dezvoltare a companiei, această funcție este realizată de către proprietar sau eventual ....

Servicii contabilitate în Moldova

2015-2022 © All rights reserved nga.md

(+373) 68 848 480