(+373) 688 48 480


Luni - Vineri 08.30-17.30

Sunteți în căutarea contabilui-șef?

Sunteți în căutarea contabilui-șef?


      Foarte des, pe portalurile media, poți găsi anunțuri că compania angajează contabil șef, cu salariu destul de motivat în viziunea altor angajați ai companiei sau chiar în percepția altor contabili. Și, în mod straniu, nu este atât de ușor să găsești un contabil șef bun cu experiență în domeniul tău de activitate.

Care este problema? Se oferă un salariu bun, condiții de muncă și chiar diverse pachete sociale non-standard. Iar dezamăgirea directorului vine după primul raport întocmit sau după control fiscal. Și în loc să-și dezvolte compania și să lanseze noi proiecte, directorul plin de nervi îi presează pe toți din jur cu întrebarea: „Ei bine, ați găsit contabil-șef? Este chiar atât de greu, cu așa salariu bun, să găsești un simplu contabil șef?” Bizar, dar contabilul șef nu poate fi găsit atât de ușor, din simplul motiv, că nu stă la colțul străzii cu indicatorul „Îmi caut loc de muncă!” Contabilul șef este practic „vânat ca un exemplar rar”, pentru-că într-adevăr așa și este.


      În realitatea actuală, contabilul-șef - nu este doar un specialist care cunoaște mai bine decât toți contabilitatea și particularitățile acesteia. În opinia directorilor, un contabil șef bun (sau cu alte cuvinte „ideal”) ar trebui:


  • să înțeleagă legislația fiscală, să o interpreteze și să o aplice corect,
  • să cunoască legislația și reglementările relațiilor de muncă,
  • să poată realiza planificarea financiară și bugetele pentru anul următor dar și mai bine pentru următorii cinci ani, în conformitate cu solicitările și capacitățile companiei,
  • să organizeze activitatea departamentului de contabilitate, astfel încît, la necesitate să fie generat orice raport din soft-ul 1C;
  • să coordoneze interacțiunea cu toate persoanele cu funcție de răspundere, astfel încît sa fie asigurat integritatea bunurilor companiei și sistematic să fie efectuat inventarierea;
  • să apere interesele companiei în timpul unui control fiscal și să evite amenzile sau alte sancțiuni;
  • să prezinte toate rapoartele companiei în termen, deplin și fără erori;
  • și multe altele trebuie să facă contabilul-șef...
     Într-una dintre postările noastre anterioare, am scris că contabilitatea reflectă doar ceea ce s-a produs deja și că contabilul șef ar trebui să fie responsabil pentru acest lucru. Iar, celelalte sarcini și competențe este responsabilitatea directorului financiar și parțial a avocaților. Însă, așa state de personal își pot permite doar companiile foarte mari. Respectiv, în mare parte companiile caută un contabil șef cu funcțiile de director financiar și de avocat într-o singură persoană. Iar dacă o găsesc, pot deveni ostatici ai unei situații în care contabilul-șef, dându-și seama de competența pe care o care, încep să dicteze directorilor condițiile în care sunt de acord să rămână în companie.

Situația descrisă mai sus este complexă și ambiguă. NGA, vine cu o soluție pentru directorii acestor companii. Deja, de câțiva ani avem o experiență de succes prin care asigurăm partenerilor noștri – funcția de contabil-șef. Respectiv, ne asumăm toate obligațiunile și responsabilitățile contabilului-șef, totodată reconfigurăm, instruim și antrenăm departamentul contabil conform necesităților manageriale și îl aducem la un nivel profesional mai înalt. Asigurarea funcției de contabil-șef a unui departament contabil este o sarcină foarte dificilă, dar totodată și o provocare, ceea ne-a permis să elaborăm propria tehnologie în această sferă. Implementarea cu succes a generat solicitări de a aplica tehnologia respectivă nu doar în contabilitate, dar și pentru alte domenii ale companiei. Suntem focusați asupra acestei direcții și conștientizăm, că de mult am trecut de limitele doar a contabilității, însă la moment contabilitatea este principalul instrument în lucrul cu partenerii noștri.

     Așadar, dacă nu găsiți un contabil-șef sau aveți alte întrebări despre contabilitate, finanțe, impozite și organizarea afacerilor (inclusiv start-up-uri), vom fi bucuroși să vă ajutăm. Doar anunțați-ne!
       Dacă sunteți interesat să rezolvați nu doar întrebările ce țin de contabilitate, atunci vom fi bucuroși să conlucrăm și în aceste direcții.
Publicat: 22.12.2021
Vezi și:
  • AUDITUL INTERN AL COMPANIEI

    S-ar părea, dar de ce să vă verificați contabilul? Și cel mai important, cum să faceți asta dacă el cunoaște contabilitatea mai bine decât tine?
    Evidența contabilă într-o companie este obligatorie prin lege, iar ținerea corespunzătoare a acesteia permite proprietarilor și managerilor să înțeleagă la ce nivel de dezvoltare se află acum afacerea, care este situația actuală și care sunt direcțiile ulterioare de creștere. Cele mai importante strategii sunt formate în baza faptelor și cifrelor, respectiv
    ...
  • CONTABIL VS CONTABIL BUN
    Contabil - Personal auxiliar sau membru al echipei? Totul depinde de persoana ce se prezintă a fi contabilul nostru!
    În esență, în evidența contabilă se reflectă tot ceea ce sa întâmplat deja în companie la o anumită dată. Mai simplu spus, contabilii lucrează cu evenimente care au avut deja loc.Toate aceste evenimente sunt reflectate în conformitate cu cerințele legislative și normative în contabilitate (standarde de contabilitate). Așadar ați cumpărat, vândut, construit, dezinstalat, primit, transferat, ați împrumutat sau acordat un împrumut, contabilul trebuie să...
  • SUNTEȚI ÎN CĂUTAREA CONTABILULUI ȘEF?
    Foarte des, pe portalurile media, poți găsi anunțuri că compania angajează contabil șef, cu salariu destul de motivat în viziunea altor angajați ai companiei sau chiar în percepția altor contabili. Și, în mod straniu, nu este atât de ușor să găsești un contabil șef bun cu experiență în domeniul tău de activitate.
    Care este problema?
  • GESTIUNEA BANILOR COMPANIEI– CUI ÎI REVINE ACEASTĂ FUNCȚIE??
    S-o începem cu Start-upul. De regulă, la etapa de start-up, gestiunea financiară (mai simplu spus a banilor) a companiei are loc la nivelul “CASH”. Se gestionează intrările de bani, plățile și soldurile din conturi. De obicei, la acest nivel de dezvoltare a companiei, această funcție este realizată de către proprietar sau eventual ....

Servicii contabilitate în Moldova

2015-2022 © All rights reserved nga.md
(+373) 68 848 480